Alzheimer Café Lingewaard zoekt gespreksleiders

Het Alzheimer Café Lingewaard is op zoek naar uitbreiding van het aantal vrijwilligers als gespreksleider.

Op 9 februari 2022 start het Alzheimer Café Lingewaard in de Zandse Kerk in Huissen. Vanaf die datum wordt het Alzheimer Café iedere tweede woensdag van de maand van 19:30 – 21:30 uur gehouden, met uitzondering van de maanden juli en augustus. De toegang is gratis.

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In het Alzheimer Café geven we informatie en zorgen we voor een aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd.

Als gespreksleider in het Alzheimer Café ben je het vaste gezicht van het café en ben je de regisseur van de avond. Samen met het team van vrijwilligers en professionals zorg je voor een veilige en prettige sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen. Je gaat in gesprek met de gast van de avond en stimuleert interactie tussen de bezoekers. Je bent in staat om te zorgen dat bezoekers van het café antwoorden krijgen op hun vragen. Je helpt mee in het maken van het (jaar-)programma.

Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan? Neem dan contact op met de coördinator van het Alzheimer Café Lingewaard, Wilmy Viëtor. Mail naar alzheimercafe@zandsekerk.nl.