Afscheid Jos

Tijdens een speciale ‘Jos’-koffieochtend is afscheid genomen van Jos Jeurissen als voorzitter van Stichting de Zandse Kerk. Hij geeft het stokje door aan Huib Fienieg

 Jos is vanaf het begin betrokken geweest bij de acties voor het behoud van de Zandse Kerk als sociaal en cultureel ontmoetingscentrum voor het Zand. Hij is bijna 8 jaar bestuurlijk actief geweest en stond aan de wieg van veel ontwikkelingen. Als voorzitter stond hij tussen de vrijwilligers: altijd een luisterend oor, een helpende hand of een goede raad. Het bestuur en alle vrijwilligers zullen zijn hartelijkheid, betrokkenheid en kennis missen. Tijdens zijn afscheid ontving hij onder andere een collage ter herinnering aan een belangrijke mijlpaal in zijn bestuurlijke periode: de notariële overdracht van de Zandse Kerk op 29 november 2017. Jos zal de ontwikkelingen van de Zandse Kerk op de voet blijven volgen.

Zijn opvolger, Huib Fienieg, weet uit ondervinding bij andere organisaties ook hoe belangrijk de vrijwilligers en een goede onderlinge verstandhouding zijn voor succes. Hij neemt een flinke hoeveelheid bestuurlijke en toezichthoudende ervaring in zorg en welzijn mee. Na de nu afgeronde fase van pionieren zal hij zich met name richten op de volgende fase in de ontwikkeling van de Zandse Kerk, de optimalisering van bedrijfsvoering en dienstverlening aan de gebruikers. In zijn dagelijkse praktijk is Huib actief als zelfstandig organisatieadviseur, coach en docent in het volwassenenonderwijs.

Hieronder staan de fotos van het afscheid van Jos. Met dank aan Hendrik Gonlag voor de mooie reportage.