Dementie

Stichting de Zandse Kerk heeft een projectplan ‘Dementievriendelijk Huissen (Zand)’ geschreven. Voor de uitvoering heeft de Stichting subsidie gekregen van de gemeente Lingewaard. Het plan houdt in: het geven van informatie over dementie, het organiseren van maandelijkse bijeenkomsten van het Alzheimer Café Lingewaard, en het faciliteren van bijeenkomsten van het Dementienet Huissen i.o.

Door de coronamaatregelen is de start uitgesteld naar begin 2022.

Het Netwerk Dementie Arnhem e.o. bestrijkt de gemeenten Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden/ Roozendaal en Arnhem. Op hun website vind je naast informatie over dementie ook de mogelijkheden van ondersteuning/zorg in iedere gemeente (ontmoeten, diensten, dagbesteding, mantelzorgondersteuning, individuele ondersteuning, thuiszorg, wonen met dementie).

Dementielijn
De dementielijn is 7 dagen per week van 9:00 – 23:00 uur gratis bereikbaar via het nummer: 0800 5088.
De DementieLijn is er voor mantelzorgers en mensen met dementie. Ze kunnen er terecht voor vragen, een persoonlijk advies of een luisterend oor. Bij de DementieLijn werken ongeveer veertig vrijwilligers.  De vrijwilligers zijn zelf ervaringsdeskundigen of specialisten met een gerelateerde professionele achtergrond. Als geen ander weten zij wat de impact is van dementie en het zorgen voor een naaste.

Artikelen over Dementie in Hét Gemeente Nieuws

Dementievriendelijk Lingewaard Gemeentenieuws 21042021

Steun/begeleiding bij dementie

Dementievriendelijk Lingewaard Gemeentenieuws 24032021

Hoe vroeger we signalen van dementie herkennen, hoe beter!

Dementievriendelijk Lingewaard Gemeentenieuws 17022021

Waar vind je informatie?

Dementievriendelijke Lingewaard Gemeentenieuws 3022021

Dementie herkennen en weten wat te doen.