Opening Alzheimer Café Lingewaard uitgesteld

De geplande officiële opening van het Alzheimer Café op 9 februari in de Zandse Kerk kan helaas door de coronamaatregelen niet doorgaan.

Maar van uitstel komt beslist geen afstel. De afgelopen maanden is de coördinator van het Alzheimer Café, Wilmy Viëtor, met een grote groep vrijwilligers bezig geweest om de avonden van het Alzheimer Café voor te bereiden. De officiële opening wordt natuurlijk iets speciaals. Wilmy Viëtor licht alvast een tipje van de sluier op. “Het wordt super feestelijk. Er is livemuziek. Onze gastvrouwen/heren heten de bezoekers van harte welkom. We geven informatie en horen graag de wensen van de bezoekers.  Nieuwsgierig?  Houd Hét GemeenteNieuws en de social media in de gaten, want daar maken we de nieuwe openingsdatum bekend.”

Alzheimer Café

Een Alzheimer Café is een plek om lotgenoten te ontmoeten en ideeën en ervaringen uit te wisselen. Tijdens de informele bijeenkomsten krijgen de bezoekers informatie over dementie. De avonden zijn als volgt opgebouwd. Iedere bijeenkomst begint met een inleiding door een deskundige. Voorbeelden van onderwerpen zijn: Wat merk je als iemand dementie heeft? Wie kan na de diagnose helpen in Lingewaard? Hoe ga je om met dementie? Wat moet je regelen? Er is altijd voldoende tijd om vragen te stellen.

Voor informatie: mail naar w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl