Alzheimer Café Lingewaard in aantocht!

Door de corona maatregelen is het wat later dan gepland, maar nu wordt er hard gewerkt aan een feestelijke opening van het Alzheimer Café in de Zandse Kerk op woensdag 9 februari 2022. Vanaf die datum wordt het Alzheimer Café iedere tweede woensdag van de maand van 19:30 – 21:30 uur gehouden, met uitzondering van de maanden juli en augustus. De toegang is gratis.

 Wat is een Alzheimer Café
Het is een informele, laagdrempelige bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Bezoekers kunnen in alle openheid praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider.

Iedere bijeenkomst begint met een inleiding door een deskundige. Voorbeelden van onderwerpen zijn: Wat merk je als iemand dementie heeft? Wie kan na de diagnose helpen in Lingewaard? Hoe ga je om met dementie? Wat moet je regelen?

Noteer alvast 9 februari 2022. Wil je op de hoogte gehouden worden, mail dan naar: alzheimercafe@u177237p226229.web0160.zxcs-klant.nl.

Vrijwilligers gezocht
De enthousiaste werkgroep Alzheimer Café is op zoek naar meer vrijwilligers. We hebben voor de realisatie nog vele handen nodig. Wij zijn op zoek naar gastvrouwen/heren. Ben je geïnteresseerd in het onderwerp, vind je het leuk om bezoekers op hun gemak te stellen, heb je oog voor emoties bij mensen, dan zijn we op zoek naar jou. Meld je aan of mail met je vragen naar: alzheimercafe@u177237p226229.web0160.zxcs-klant.nl. Ook zoeken we iemand die kan helpen bij sponsoring en fondsenwerving.