De van der Valkzaal in de Zandse Kerk heeft zich bewezen als sinfonysche concertzaal.

Op zaterdag 1 juni stond het concert van Symfonie orkest Sinfonietta Arnhem op agenda. Het orkest stond onder leiding van dirigent Alexej Pevzne. In het zomer concert speelde Arnhem Sinfoniëtta dit jaar filmmuziek! Uiteraard kon de naam John Williams in dit programma niet ontbreken. Van hem was muziek te horen uit ‘Star Wars’ en ‘Schindler’s List’. Howard Shore is de componist achter de muziek van ‘The Lord of The Rings’, waar men enkele delen uit speelden. Verder werden er uit verschillende films werk van Henry Mancini ten gehore gebracht. Ook de muziek van Beethoven heeft de weg naar het witte doek gevonden. Het tweede deel uit zijn zevende symfonie is gebruikt in ‘The King’s Speech’.

Na de pauze liet Alexej Pevzner zijn vaardigheden als solo violist horen waarbij het muisstil was in de uitverkochte zaal. De reacties na het concert van het publiek waren lovend over het orkest en de locatie. De van der Valkzaal blijkt meer dan geschikt te zijn voor orkesten met strijkers en sinfonysche muziek.

De opname die u hoort en ziet is opgenomen met een smartphone vanaf het koor achter in de kerk. Wil je ook in zo’n ambiance muziek maken. Kijk op de website www.zandsekerk.nl en maak een afspraak