Alzheimer Café Lingewaard maakt dementie bespreekbaar

Iedereen in Lingewaard is van harte uitgenodigd om op woensdagavond 12 juni naar het Alzheimer Café Lingewaard in de Zandse Kerk in Huissen te komen. We spelen dan met elkaar het ganzenbord over dementie. Een leuke manier om meer te weten te komen over dementie en bijbehorende dilemma’s te bespreken.

Dit spel is speciaal ontworpen door Alzheimer Nederland in samenwerking met Samen dementievriendelijk. Het bevat vragen en stellingen die betrekking hebben op dementie. Alles is hierbij mogelijk. Een fijne gelegenheid, ook voor leden van verenigingen/clubs, om samen te sparren over bepaald gedrag bij dementie. Kloppen bijvoorbeeld de volgende stellingen: Als gevolg van dementie worden veel mensen met dementie en hun mantelzorgers eenzaam of: In de zorg voor je partner met dementie sta je er alleen voor. Wat doe je als club: Pas je de spelregels aan zodat clubleden met dementie langer mee kunnen doen? Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Heb je zelf prikkelende stellingen dan kun je die ook inbrengen. In groepen spelen de bezoekers dit ganzenbordspel, waarin ze vragen, tips en ervaringen over en met dementie uitwisselen en nieuwe inzichten opdoen.

Informatie
Iedereen is 12 juni van harte welkom in de Zandse Kerk, Van Wijkstraat 33 in Huissen. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat je je gelijk thuis voelt.
De Kerk is open vanaf 19:00 uur. Het programma begint om 19:30 uur.
De toegang is gratis. Fijn als je je aanmeldt via lingewaard@alzheimervrijwilligers.nl dan hebben we een idee hoeveel stoelen we klaar moeten zetten. Maar je mag ook altijd spontaan komen binnenlopen!