Geslaagd St. Maartenfeest in ’t Zand Binnenveld.

Klik op deze foto voor meer foto's

Zaterdagavond 11 november bracht de activiteitencommissie van Stichting de Zandse kerk en Wijkorganisatie ’t Zand Binnen-Buiten de kinderen van ’t Zand – Binnenveld samen voor een betoverende viering van St. Maarten. Meer dan 80 kinderen, vergezeld door ouders en enthousiaste vrijwilligers, gaven gehoor aan de oproep om samen lampionnen te maken en de wijk in te trekken.

Vanaf 17.30 uur werd er in de Zandse kerk druk geknutseld aan kleurrijke lampionnen. In groepen verdeeld werkten de kinderen, ouders en vrijwilligers samen aan prachtige creaties. In slechts een half uur waren de resultaten zichtbaar, waarna gezamenlijk het St. Maartenlied werd geoefend. Om 18.00 uur vertrokken de groepen met begeleiders langs de deuren, waar de bewoners vriendelijk werd gevraagd een kaars voor het raam te zetten als teken dat ze de feestelijke stoet wilden verwelkomen.

Na de wandeling genoten de deelnemers, jong en oud, van warme chocolademelk en lekkernijen, waarbij herinneringen aan de geslaagde avond werden gedeeld. De vrijwilligers kunnen terugkijken op een zeer succesvol evenement dat ongetwijfeld een vervolg zal krijgen. Het bestuur van Stichting de Zandse kerk en Wijkorganisatie ’t Zand Binnen-Buiten bedankt niet alleen de vrijwilligers maar ook de hele Zandse gemeenschap voor hun spontane bijdrage aan deze prachtige avond, waar opnieuw de sterke gemeenschapszin van de wijk tot uiting kwam.

Volg ons op website en facebook en blijf op de hoogte van de komende activiteiten.