Film Kapsalon Romy in de Zandse Kerk

Alzheimer Café Lingewaard nodigt iedereen uit voor de familiefilm ‘Kapsalon Romy’: Voor kinderen (vanaf groep 8) en volwassenen een gezellige film die dementie op een mooie manier laat zien. Kom vooral samen naar deze film op woensdagavond 9 augustus in de Zandse Kerk in Huissen. Een op de vijf mensen krijgt dementie. Voor kinderen is het verwarrend om iemand zo te zien veranderen en het is dan ook ontroerend om te zien hoe in de film de jonge Romy hiermee omgaat.

Oma Stine (Beppie Melissen) past met frisse tegenzin op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat, trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.
De film won 4 gouden kalveren.

Informatie
Aanvang 20:30 uur. De Zandse kerk is een half uur van tevoren open, zodat er nog tijd is voor een kopje thee of koffie. De toegang is gratis. Wel graag aanmelden bij Wilmy Viëtor: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl.

Na de film is er gelegenheid om gezellig na te praten aan de bar.