Toneelstuk over dementie ‘Oploskoffie’

Tijdens de zomerstop van het Alzheimer Café Lingewaard is er een ‘extra programma’ over dementie in de Zandse Kerk in Huissen.

Woensdagavond 12 juli speelt Pythia Winia het Toneelstuk ‘Oploskoffie’.
Een aangrijpende, humorvolle en uiterst herkenbare voorstelling over dementie. Wat doet dit met de mens met dementie en met de directe omgeving. Recht uit het hart en respectvol slaat ervaringsdeskundige en theatermaker Pythia Winia heersende taboes over en benoemt wat soms pijnlijk is. Als inhoudsdeskundige zorgde Pythia jarenlang voor haar schoonmoeder en moeder. Twintig jaar woonde haar gezin en schoonmoeder bij elkaar. Beide moeders kregen dementie en als theatermaker zag ze de mogelijkheid om het jarenlange proces in beeld te brengen en bespreekbaar te maken in de voorstelling ‘Oploskoffie’. Drie generaties vertellen over het vergeten van oma. Oma, dochter en kleindochter geven acte de présence.

Na de voorstelling is er een pauze waarna de bezoekers vragen kunnen stellen aan Pythia.

Informatie
Datum: woensdagavond 12 juli 2023
Plaats: Zandse Kerk, van Wijkstraat 33, 6851 GL Huissen
Aanvang: 19:30 uur. De kerk is open om: 19:00 uur
De toegang is gratis. Wel graag je komst melden per mail en aangeven met hoeveel personen je komt: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl
Neem wat geld mee, want voor- en na de voorstelling en in de pauze is de bar open.

Noteer ook alvast in je agenda: woensdagavond 9 augustus. Dan draait in de Zandse Kerk de familiefilm voor alle leeftijden ‘Kapsalon Romy’ (Winnaar van 4 gouden kalveren). De aanvangstijd is: 20:30 uur. De toegang is gratis. Je kunt nu alvast je komst en het aantal personen doorgeven aan: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl