Verlies en rouw bij leven

Het thema van het Alzheimer Café Lingewaard op woensdagavond 10 mei is: Verlies en rouw bij leven. Desiree Helmond is de gastspreker. Desiree heeft veel ervaring met verlies- en rouwbegeleiding en in de zorg voor mensen met dementie. Zij heeft jarenlang ervaring opgedaan in diverse zorginstellingen en de terminale thuiszorg.

Dementie betekent een voortdurende opeenstapeling van verlies. Voor degene met dementie, voor de naasten en voor de omgeving. Het vertrouwde rolpatroon verandert en de gelijkwaardigheid in de relatie wordt minder. Dementie heeft ook invloed op de sociale contacten en het is moeilijk een gezamenlijke toekomst voor te stellen. Stap voor stap neem je afscheid van degene die je liefhebt en vaak al zo lang kent. De rouw begint al terwijl je nog dagelijks met elkaar omgaat. Rouw, zowel voor de naasten als voor de persoon met dementie. Hoe ga je daarmee om, hoe houd je je hoofd boven water en welke kostbare momenten zijn er nog wel?

Informatie
Op 10 mei is iedereen van harte welkom in het Alzheimer Café Lingewaard (ACL) in de Zandse Kerk, Van Wijkstraat 33, Huissen. De kerk is vanaf 19:00 uur open. Aanvang: 19:30 uur. De toegang is gratis. Er is ook een informatietafel waar veel gratis informatie over dementie is te vinden. Kom jij ook? De gastvrouwen zorgen dat je je gelijk op je gemak voelt.

Het is prettig als we weten dat je komt, dan kunnen we een plekje voor je reserveren. Graag aanmelden bij: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl.