La Differenza verrast Alzheimer Café

Woensdag 14 september is het nieuwe seizoen van het Alzheimer Café Lingewaard gestart. De casemanagers dementie, Bianca van der Slikke en Saskia Cornelissen, hebben verteld wat zij konden betekenen voor mensen met dementie.

Alle casemanagers van Lingewaard waren aanwezig. Zij werken samen als team. Een casemanager is een onafhankelijke vaste begeleider voor mensen met dementie én hun mantelzorgers. Casemanagers kunnen helpen bij het aanvragen van hulp en handvatten geven om met de gevolgen van dementie en de gevoelens die daarbij komen om te gaan. Ieder plan van aanpak voor de klant is maatwerk. Iedereen is anders. Wat wil iemand nog? Wat kan hij nog doen? Hoe zet je je leven voort na de diagnose? Wat zou je willen als het straks thuis niet meer gaat? Het is belangrijk dat de klant de regie houdt. Casemanagers zijn de spin in het web. Zij werken samen met de huisarts, thuiszorg, begeleidende instanties, geriater, ziekenhuis, psycholoog en de huishoudelijke hulp. Zij worden betaald uit de basisverzekering.

In de pauze verraste ijssalon La Differenza alle mensen met een ijsje vanuit de mobiele tuktuk, waarvoor hartelijk dank.
Na een vragenronde sloot de coördinator van het Alzheimer Café, Wilmy Viëtor, de avond af.

Informatie
Op 12 oktober is het volgende Alzheimer Café in de Zandse Kerk in Huissen met als thema: ‘Veranderend gedrag bij dementie’. Aanvang 19:30 uur. De kerk is open om 19:00 uur. De toegang is gratis. Graag aanmelden per e-mail: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl.