Alzheimer Café start nieuw seizoen

Het Alzheimer Café Lingewaard trapt op 14 september in de Zandse Kerk in Huissen het nieuwe seizoen af met het thema ‘De rol van de casemanager dementie’.

Bij een vermoeden of diagnose van dementie komt er veel op je af. Het is dan prettig dat er een deskundige casemanager is aan wie je vragen kunt stellen, die helpt de juiste zorg in te zetten, die oog heeft voor de mantelzorgers en die helpt eigen regie te behouden. Iemand die gedurende het hele proces voor je klaar staat en die je met raad en daad kan bijstaan.

In Lingewaard zijn verschillende casemanagers werkzaam. Allen zijn deze avond te gast bij het Alzheimer Café. Zij maken deel uit van het Netwerk Dementie Arnhem en Omstreken, zie https://www.netwerkdementiearnhemeo.nl. De casemanagers stellen zich kort voor. Zij vertellen over hun werkzaamheden en hoe je met een casemanager in contact kunt komen. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Informatie
Het Alzheimer Café Lingewaard is een maandelijks terugkerende ontmoetingsplaats (van september t/m juni), waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Er komen wisselende thema’s aan bod, met elke keer weer een andere speciale gast die over een specifiek thema vertelt. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De Zandse kerk is open om 19:00 uur.
Het programma begint 19:30 uur.
De toegang is gratis.
Graag aanmelden per e-mail: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl