Alzheimer Café Lingewaard over ‘niet pluis gevoel’

Claartje Martens, specialist ouderengeneeskunde, is woensdag 11 mei te gast bij het Alzheimer Café Lingewaard in de Zandse Kerk, Van Wijkstraat 33, in Huissen. De inloop is om 19:00 uur. Om 19:30 begint het programma.

Dementie is een sluipend proces dat langzaam je leven binnenkomt. Er ontstaat een soort ‘niet pluis gevoel’. Iemand wordt vergeetachtig, kan zich niet meer goed concentreren, gaat zich anders gedragen of krijgt steeds meer moeite met de dagelijkse dingen. Dat maakt iemand onzeker en ook degenen in de naaste omgeving. Vaak is de eerste stap een bezoek aan de huisarts. Deze kan doorverwijzen naar een specialist ouderengeneeskunde.

Claartje Martens, is zo’n specialist. Claartje komt bij mensen thuis om na te gaan wat er aan de hand is. Zo kan zij vaststellen of er sprake is van dementie. Wat betekent dit dan voor iemand en voor de mensen in zijn of haar omgeving? Welke zorg is nodig voor degene met dementie? Hoe kunnen mantelzorgers ondersteund worden? Veel vragen komen op je af. Claartje Martens vertelt hoe zij mensen met dementie en hun naasten op weg helpt om met dementie te leren omgaan en een zinvol leven te leiden.
Voor de muzikale omlijsting bij binnenkomst en in de pauze zorgt Alain Bruyère met mooie chansons.

Het Alzheimer Café Lingewaard is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.
Voor deze bijeenkomst graag aanmelden per e-mail: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl. Wij reserveren graag een plekje voor u. De toegang is gratis.