Alzheimer Café Lingewaard: Wegwijs in mantelzorg

Mantelzorg verlenen voor mensen met dementie is lang niet altijd even gemakkelijk. Het gaat vaak gepaard met zoeken naar balans en verminderd eigen welzijn. In de Zandse Kerk in Huissen staat in het Alzheimer Café Lingewaard op 8 juni de mantelzorger centraal. Als mantelzorger is het van essentieel belang om ook goed voor jezelf te (blijven) zorgen.

Maike van Kempen, coördinator mantelzorgondersteuning van Stichting Welzijn Lingewaard, beantwoordt tijdens dit Alzheimer Café o.a. de volgende vragen: Bij wie kun je terecht met je vragen? Welke ondersteuning is er voor jou? Wat als jij ademruimte nodig hebt? Waar vind je informatie over praktische ondersteuning voor de mantelzorger? Ook is er ruimte voor onderling gesprek en is een oud-mantelzorger aanwezig om tips en ervaringen te delen.

Informatie
Het Alzheimer Café Lingewaard is een maandelijks terugkerende ontmoetingsplaats (van september t/m juni), waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. Er komen wisselende thema’s aan bod, met elke keer weer een andere speciale gast die over een specifiek thema vertelt. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De kerk is open om 19:00 uur. Het programma begint om 19:30 uur. De toegang is gratis. Meld je aan per e-mail: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl. Graag reserveren we een plekje voor je.